Міфи про здорове харчування

07.06.2020

Ви дотримуєтеся принципів здорового харчування?

Навколо цієї теми ходить стільки міфів, а результати досліджень настільки суперечливі, що складно сказати, яке харчування правильне, а яке може нашкодити. Ви можете зустріти десятки досліджень, в яких говориться, що кава корисна і стільки ж, що кава шкодить. Те ж справедливо для м'яса, круп, яєць та інших продуктів.

Всьому виною маркетингові виверти різних компаній. Дуже часто на упаковці вказують "з низьким вмістом жиру" або "без додавання цукру", "з низьким вмістом вуглеводів" та інші фрази, які змушують нас думати, що ми купуємо корисні продукти. Але це не завжди так.

Є кілька помилок, від яких я пропоную Вам позбутися вже сьогодні.

Міф 1. Замінники цукру допомагають схуднути

Якщо ви хочете скоротити споживання цукру або зовсім виключити його зі свого раціону, не варто використовувати замінники. Вони зчинюють ще більш негативний вплив на організм, ніж звичний білий пісок. Штучні підсолоджувачі викликають збільшення ваги, діабет, підвищення кров'яного тиску.

Деякі підсолоджувачі стають причиною важких форм алергії, проблем з серцем і навіть раку.

Якщо ви дійсно готові відмовитися від солодкого в вашому раціоні, не займайтеся самообманом, а просто перестаньте вживати цукор.

Міф 2. Молоко - найкраще джерело кальцію

Всі ми в дитинстві чули, що молоко - надійне джерело кальцію для нашого організму. Ось чому дітям так часто дають манні та інші молочні каші, в надії, що їх організм отримає достатню кількість кальцію для свого зростання.

Зараз дієтологи говорять про те, що з цією метою вживати зелень, горіхи, мигдаль і червону рибу. Тому що здоров'я кісток залежить не тільки від наявності кальцію в раціоні, а й достатньої кількості вітамінів К і D. Молочні продукти дійсно корисні, але деякі люди не здатні перетравлювати молочний білок. Тому можете спокійно використовувати альтернативні продукти і не переживати за дефіцит кальцію.

Міф 3. Жири провокують хвороби серця

Вплив насичених жирів на організм людини вивчався не один десяток років. І особливо ретельно розбиралася тема зв'язку споживання насичених жирів з хворобами серця і ризиком виникнення інсульту. Зараз доведено, що насичені жири містяться практично у всьому - від авокадо, до кокосових горіхів і оброблених харчових продуктів.

Ці сполуки в невеликих кількостях необхідні для нормальної роботи мозку і створення клітинних мембран. А ось трансжири - інший тип жирів підвищують рівень холестерину в крові і можуть стати причиною різних захворювання. Такі жири є практично в будь-яких продуктах, навіть ті, на маркуванні яких зазначено "зі зниженим вмістом жиру".

Тому, коли наступного разу будете шукати знежирені продукти на прилавку магазин, обов'язково вивчіть склад.

Міф 4. Вживання яєць шкодить здоров'ю

Яйця - один з найкорисніших продуктів харчування. Раніше їх вживання пов'язували з ризиком виникнення серцево-судинних захворювань. Але в 2013 році дослідники Науково-технологічного університету Хуачжун прийшли до висновку, що відсутність яєць в раціоні підвищує ризик ішемічної хвороби серця та інсульту.

У яйцях міститься велика кількість білка і вітаміну D. Крім того, в жовтку велику кількість поживних речовин. Тому, якщо людина їсть 2 яйця в день, він отримує свою здорову норму білка, вітаміну D і деяких мінералів.

Міф 5. Вживання жирів призводить до збільшення ваги ваги тіла

Як ви вже зрозуміли, не всі жири однакові. Звичайно, якщо ви будете вживати велику кількість смаженої картоплі та інших подібних жирних продуктів, ви будете набирати вагу. Але не всі жири призводять до такого результату.

Якщо у вашому раціоні буде оливкова олія, горіхи і авокадо, ви навпаки зможете знизити свою вагу, при цьому ваше волосся, шкіра і нігті будуть виглядати здоровими і доглянутими. Коли ми додаємо жири, які містяться в цих продуктах, ми відчуваємо себе ситими довше.

Міф 6. Слід позбутися від солі в раціоні

Так, у середньостатистичної людини в раціоні занадто багато солі. Більше, ніж варто було б. Але спроба скоротити її споживання або зовсім прибрати з раціону може бути не кращим способом схуднути.

Низьке споживання солі може привести до таких наслідків, як головний біль, втома, нудота. Тому важливо, щоб в раціоні було певну кількість солі. Якщо ви хочете ще більше збагатити свій раціон, спробуйте додавати в страви Гімалайську сіль. У ній міститься 84 мікроелемента. Справжнє джерело корисних речовин для вашого організму.

Міф 7. Цукор, який потрапляє в наш організм з фруктовими соками - корисний

Цукор - залишається цукром, незалежно від джерела його попадання в наш організм. Щодо фруктових соків існує плутанина, оскільки вважається. що фруктовий цукор корисніше інших видів. Особливо плутанини додає маркування "без додавання цукру". У таких продуктах не міститься клітковини, а справжня кількість цукру може дорівнювати кількості цієї речовини в Кока-Колі.

Коли фрукти перетворюються в сік, вони втрачають важливий компонент - клітковину, яка "гальмує" засвоєння цукру. Коли ви прибираєте клітковину, ви вживаєте просто цукор і калорії. Якщо ви хочете з'їсти фрукт, зробіть це, не замінюйте на сік.

Міф 8. Вживання кави шкідливе для організму

Якщо Ви п'єте кілька чашок кави в день, то можете бути впевнені, що не втратите рідини більше, ніж Ви вживаєте. Чергова чашка кави навряд чи зажене вас в туалет на довго. Основна причина, по якій навколо кави так довго крутилися такі міфи в тому, що кофеїн має сечогінну дію, якщо вживати його у великій кількості (понад 500 мг / день). Від цього ваш організм втрачає натрій і воду, що в свою чергу впливає на ряд функцій організму.

Проте, кількість кофеїну, яке ви отримуєте з однією чашкою вашого улюбленого лате навряд чи принесе такий ефект.

Отже, від яких міфів позбудетеся вже сьогодні? Зберігайте матеріал собі і обов'язково діліться з друзями

Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати